zaterdag 11 juni 2011

Xenodie maatje 92 nu ook af...

Precies goed gegokt met de ruchestrook. Van de 6,5 meter die ik rimpelde en aan de zoom naaide had ik slechts ca 5 tot 10 cm over. Erg fijn want het het is bij mij meestal zo dat ik net 5 cm tekort kom en ik meer moet knippen, rolzomen en rimpelen of het geheel moet herverdelen.

Het stofje ligt al een aardige tijd in de kast, volgens mij een Hilco die ik ooit van Lilian overgenomen heb, ook de blinde rits had ik nog liggen. Dankzij de ruchestrook is de stof helemaal op dus weer een klein gaatje vrij in de kast.

Hieronder nog even de situatie zoals die op dit moment is in mijn opslagkamertje.
De kast staat van de muur af (en komt straks tegen een andere wand) zodat er geschilderd behangen en gewit kan worden. De stucadoor heeft de muren netjes glad gemaakt. Ook komt er nieuw laminaat in en verduisterende gordijnen zodat de lapjes geen enkele kans op verkleuren maken. De 3-deurs kast zit helemaal vol met lapjes, de inbouwkast links normaal ook (alles zit nu in kratten onder de hoogslaper van Oudste) en dan heb ik nog een commodekast van de kinderen die vol zit met tricots (staat tot groot ongenoegen van Oudste ook tijdelijk op zijn kamer). Voorlopig nog 1001 reden om aan UWYH te doen.

Fijn Pinksterweekend en hopelijk met goed weer!!!

Denise

5 opmerkingen:

Lize zei

Wat is dat een prachtige jurk geworden zeg. Mooie combi vind ik het Elodie en Xenia. En die roezel onderaan is ook geweldig.
Dat vind ik ook altijd een vreselijk lastig werkje.

Pluisje zei

gewoon prachtig!!! gij blijft mij verbazen!!!!

Collie-Collie zei

Wat een prachtige Xenodie is het geworden... Super hè, als je precies uitkomt met je rimpelstroken.

Hahaha, ik ben ook aan de UWYH. Ik heb een paar weken geleden een poging gedaan om te tellen... ik vrees dat ik richting de 500 lapjes en lappen zit... Er zijn er pas 2 weg... zucht... ik heb dus zeker weten een koopverbod wat lappen betreft, want ik kan het ècht nergens kwijt.

Veel plezier en succes met het opknappen van je werkkamer!

Fijn weekend, groetjes Collie

Aline zei

Ik vind het een beeld van een jurk - een Xenodie gaat er hier vast ook nog komen, geweldige combi. Ik las je opmerking op mijn Xenia en het geklooi met de rits - heb je nog een supertip om vervolggeklungel te voorkomen? ;-)

Zussies zei

Wat een plaatje en prachtige stof heb je gebruikt!!