zaterdag 11 juni 2011

Oeroude degelijkheid en meters maken...

Zoals vroeger maken ze ze niet meer, dit rommelmarkt heeft een permanent plekje bij mij gevonden (alweer 2 jaar geleden voor slechts 10 euro). Supersterk, gaat overal doorheen en heeft als bonus ook nog tal van siersteekjes, hondje, bootje, visje, bloemetje en de hoogst noodzakelijke nutsteken. Op een automatische naaldstand doet hij eigenlijk weinig onder voor mijn Pfaff. Mijn oudste zit er ook graag af en toe achter te knutselen. en dat voor een machine van ca 37 jaar oud, niet slecht toch.

kan alleen maar hopen dat mijn volgende Pfaff (waar ik nog heel druk voor spaar) het ook zo lang probleemloos blijft doen.

Mijn favoriete bezigheid op "het oudje" is rimpelen met een plisseervoet (als ik het goed onthouden heb). Zo heb je in mum van tijd een enorme strook netjes en regelmatig gerimpeld. Het jurkje zal ik later showen... :) Meters gerimpeld dus, het jurkje had slechts 1,10 meter nodig voor wederom een Xenodie maar nu in maatje 92. Om maar geen restlapjes over te houden alles opgeknipt aan een ruchestrook voor onderaan.Fijn weekend!!!

Denise

2 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Ja, dat is heerlijk zo'n machine!! Ik heb pasgeleden ook kilometers zitten plooien voor een proefkonijn voor Bridget... heerlijk zo'n voetje en de restjes werk je er lekker mee weg!!

Fijn weekend. Groetjes, Collie

PeTrA zei

Erg mooi met de roezels eronder! Prachtige jurk geworden zo..

groetjes..Petra