vrijdag 5 november 2010

Rits, gulpbeleg en doorstikken.

Gister kwam ik met mijn 2 broeken op een punt waar ik absoluut iedere keer weer tegenop zie. Ditmaal tegenzin in 2-voud. De rits moet in de broek en het liefst ook nog een beetje netjes doorgestikt.

Bij mijn vorige broek zag het er allemaal wel netjes uit maar heeft achter de schermen toch wel tot wat gemopper opgeleverd. Het wil nooit eens vlot en meteen de eerste keer netjes. Dat wil zeggen, tot vandaag. Heb ze met frisse moed vanmorgen van beide broeken ingezet en niet 1 steek uit hoeven halen. Zo soepel ging het nog niet eerder, heb het net even anders gedaan als al mijn vorige pogingen en dat was absoluut de oplossing voor mij.

Voor wie interesse heeft in een stap voor stap fotobeschrijving, laat het even weten. Als ik binnenkort weer een mooie spijkerstof op de kop kan tikken dan zal ik mijn vorderingen met de rits en gulp stap voor stap op de foto zetten. Wie weet krijg ik meer mensen over de vrees van een rits in een spijkerbroek.

Groetjes Denise

5 opmerkingen:

Judith zei

Dat ziet er "strak" uit! Rits inzetten vind ik geen probleem, maar dat doorstikken lukt mij ook nooit zo goed. Vooral het bochtje onderaan moet altijd over.

Groetjes Judith

Denise zei

Netjes hoor! Ik gebruik de methode uit de ottobre, daar staat een mooie beschrijving in (verschillende nummers). Sindsdien vind ik het ook niet meer zo'n probleem, maar daarvoor.... pff!

Soesa zei

Hoi Denise,

Dat ziet er erg netjes uit! Tegen dit soort 'moeilijke' klusjes zie ik ook altijd een beetje op...het duurt dan dubbel zo lang voor ik weer verder ga. Bij mij gaat het dan om dit soort ritsen in rokjes. En heel soms sla ik het patroon zelfs over en zoek ik een ander leuk patroon maar dan zonder de rits. Erg he. Dus...mocht je een keer tijd hebben voor een stap voor stap beschrijving dan ben ik daar heel blij mee.

marian zei

Dames zit met het zelfde probleem als jullie ...en probeer het ook altijd via voorbeelden enz ..
Maar komt er nooit zo mooi in als het hoort ..zit altijd met de kruis..
Dus zal ook eens weer in Ottobre..staat vol met goeie tips ..maar ja ...

Gr van mij

Mirella zei

wauw netjes zeg !!
de rits lukt mij wel, maar dat doorstikken... bbrr... niet zo favoriet klusjes van mij..