maandag 31 mei 2010

Mini bolletjesband en veeeeel rimpelelastiek...

In mijn vorige post liet ik een jasje zien en meldde ik dat het bolletjesband ervoor gebruikt was. Nu was het op de foto niet heel erg goed zichtbaar begreep ik.. :) Nu dan, een close-up van het mini bolletjesband.Daarnaast ben ik deze week druk geweest een belofte aan mijn "kleine" zusje in te lossen. Ze wil graag een strokenjurk met een gerimpeld (gesmockt?) bovendeel maar dan wel eentje die zo ongeveer tot op de grond komt. Ze is echter al heel lang mijn kleine zusje niet meer en in de winkels zijn ze allemaal te kort, ze woont in Barcelona tegenwoordig dus daar verkopen ze natuurlijk maar weinig in haar lengtemaat. Bij mijn laatste bezoek hebben we samen wat stoffen uitgezocht, deze mosterdkleurige was meer bedoeld als proefstof maar volgens mij kan hij er sowieso wel mee door.Erg lang geworden dus, hij is nu zelfs nog te lang, van het weekend komt ze weer eens in het land en kan ik hem goed op lengte maken. Het gerimpelde deel nog even groter in beeld. Had het rimpelelastiek op het spoeltje gedaan en dat gaat met wat aanloopprobleempjes eigenlijk wel heel erg mooi. Dat ga ik vaker doen!!

Groetjes Denise

3 opmerkingen:

saffiertje zei

wow wat een geweldige jurk... heb je deze door meten gemaakt of via een patroon???
denk dat ik ook maar eens aan de slag ga voor mezelf...
Je zus zal er in ieder geval cool bijlopen!

gr Miranda

Stoffenjunkie zei

Hoi Miranda,

Heb nog niet eens zo heel veel gemeten hoor, vooral bekeken of het wel lang genoeg zou worden.

Het bovenste deel is (in de hoogte)dubbelgenomen, ca 140-150 cm breed en van bovenaf iedere cm gestikt met rimpelelastiek, ca 15-20 cm meen ik. Dan heb ik de paspop genomen (die had op een cm na dezelfde borstwijdte) en hem zo op de juiste breedte middenachter vastgestikt. De rest zijn gewoon aangerimpelde stroken.

Ik hoop dat ze hem ook leuk vindt. Ach, als ze het niets vindt kan hij altijd nog op Dawanda.

Groetjes Denise

Grtz Ieke zei

Heb je het rimpelelastiek zelf op het spoeltje gerold, of daar een kant en klaar setje voor genomen? En hoe strak heb je het gedaan?