donderdag 31 december 2009

Op de valreep, Amelie en Goede Voornemens....

Nog net een berichtje in het oude jaar. Heb toch nog wat af kunnen maken in deze drukke dagen. De eerste Amelie heeft borduurtjes uit de Piep Piep serie van Naehwahma.
Verder hierbij mijn goede voornemens:

- Minder treuzelen met naaiwerk, er komt naar mijn zin vaak te weinig uit mijn handen, zo wordt het nooit wat minder in mijn stoffenkast en aangezien ik stoffen kopen erg leuk vind moet daar toch wat aan gebeuren anders mag ik nog heel lang niets kopen.

- Minder snoepen, meer bewegen, erg afgezaagd maar zo langzamerhand sluipt er toch wat gewicht aan, in ieder geval meer als ik zelf zou willen.

- Minder achter de pc zitten, scheelt meteen tijd die ik aan het eerste punt goed kan besteden...

Nou, een spetterend uiteinde gewenst van deze kant!!!

Denise

donderdag 24 december 2009

Fijne kerst voor iedereen!!!!

En mocht ik niet meer tot bloggen komen dit jaar, ook allemaal alvast een Gelukkig Nieuwjaar. Dat er maar weer vele nieuwe creaties op alle blogs langs mogen komen.

Hierbij waarschijnlijk het laatste kledingstuk wat ik dit jaar op mijn blog zet, ik heb een paarse nicky Amelie geknipt liggen maar die loopt niet weg.

Groetjes Denise

maandag 21 december 2009

Nog een Zoe.....

Ditmaal in heel andere kleuren, eveneens uit de laatste bestelling, in maat 140. Weer ca 65 cm die ik kan wegstrepen op mijn lijstje. De volgende in dezelfde stoffen is al geknipt (de machines staan toch al in de goede kleuren ingeregen), hier strijk ik een zilveren afbeelding op.

Borduurpatroon is "King of Birds" van Stickbaer.

Nu snel verder, het is kinderbedtijd.

zondag 20 december 2009

Van alles.....

Hoera, Ryan mag nu eindelijk zonder bandjes lekker meezwemmen. Hij heeft gisteren zijn A Diploma gehaald ondanks dat hij niet helemaal lekker was. Hij heeft van mij nu een eigen handdoek gekregen om mee te nemen naar het zwembad. Over 3 maanden hopelijk weer een nieuw diploma, B. Omdat wij voor en achter aan het water wonen moeten ze van mij ABC halen voordag ze mogen stoppen, door voor meer mag natuurlijk ook. :)Hier ook een flink pak sneeuw vanmorgen, ik heb foto's maar die houden jullie tegoed, ze staan op het toestel van mijn man dus die heb ik later pas. Helaas begon het hier later flink te regenen wat de sneeuw geen goed gedaan heeft. Gelukkig waren we vanmorgen op tijd op om nog even van de dijk af te glijden voor de dooi. Geen witte kerst hier aan de kust jammer genoeg.

Daarnaast nog een laatste wintjerjasje gemaakt. De Zoe waar ik aan begonnen was zal ik vanavond hopelijk wel afkrijgen, heb nog een mooie stof die er bijpast voor een Uljana. Als de kinderen in de vakantie zichzelf af en toe wat kunnen vermaken volgt die nog voor de kerst.

Groetjes Denise

donderdag 17 december 2009

Eindelijk ook hier sneeuw...

Omdat we zo dicht bij de kust wonen missen we vaak netaan de sneeuw. Na een hele middag regen hebben we de hele avond sneeuw gehad en ligt hier ook een mooie laag. Hopelijk ligt het er morgenochtend nog want de jongste is vrij en die heeft nog maar weinig sneeuw gezien. Er op uit met de slee dus.

Het winterjasje is klaar, weer wat stof op de teller :) Niet dat het echt scheelt met de voorraad die hier ligt maar het begin is er. De foto volgt later even, met het kunstlicht krijg ik de kleur van de jas met geen mogelijkheid netjes op de foto, beetje kersenrood, lastige kleur.

Volgende projectje ligt alweer klaar, een Zoe maat 140. Hierop wil ik Cosmic Girl borduren van Kunterbunt. Stof is geknipt (2 tricots uit de bestelling van begin December), morgen maar beginnen met borduren en misschien meteen wel naaien want dat is met een Zoe eigenlijk altijd snel klaar.

Groetjes Denise

woensdag 16 december 2009

Mijn ultieme kerstgevoel....

Wat is kerst zonder een "Lichter GlockenSpiel"? Als kind hadden we er thuis eentje tot hij op een kerst toch echt kapot was. Heb hem sindsdien eigenlijk ieder jaar stiekum een beetje gemist. Het getingel tegen de belletjes en gewoon de magie van het draaien alleen maar vanwege de warme lucht eronder van de kaarsjes, echt iets wat mij het ultieme kerstgevoel geeft.Met flink wat google werk (tja, ik had dus eigenlijk geen idee hoe zo'n ding heette) heb ik hem dus gevonden. Inmiddels bestelt dus hopelijk is hij nog voor de kerst binnen, kunnen mijn kinderen er ook leuke herinneringen aan overhouden.

Voor wie er vroeger ook eentje had, heb hem hier op marktplaats bestelt: Marktplaats Lichter Glockenspiel

Groetjes Denise

vrijdag 11 december 2009

Mijn eerste Uljana met Deerstar en Oilily stofje.

Wat een geweldig leuk patroon is dit om te maken zeg. Ben helemaal verliefd op het zakje maar ook de gerimpelde delen.

Leuk effect maar snel klaar en daar hou ik wel van. Heb meteen weer een Oilily stofje gebruikt, lekker vrolijk kleurtje.

Verder vandaag de kerstboom versierd, de kamer en de ramen natuurlijk ook. Heerlijk, het is hier in huis nu ook eindelijk een beetje kerst.

Volgende project op de planning, nog een laatste winterjasje. Jas is reeds geknipt en het eerste borduurtje staat te "stampen".

Groetjes Denise

dinsdag 8 december 2009

Pureh Zoe met Deerstar mt 110-116

Zo, heb de schaar gezet in de eerste stof van mijn stippen bestelling laatst. Heb toen 20 meter besteld en ben nu maar eens bij gaan houden wat ik opmaak in meters voor ik weer eens bestel. Moet nog even kijken hoe ik rechts een plekje kan maken om het bij te houden, zit nu ongeveer op 1,75 meter.

De Zoe gemaakt van de nieuwe stippentricot en een geliefd stofje (Pureh) uit de kast.

Heb me voorgenomen om de "schatten" in de kast eens vaker te gaan gebruiken, liefst voordat ze vintage worden... Aan de andere kant heeft dat ook vast zijn charme... :)

Groetjes Denise

maandag 7 december 2009

Nog een Pellworm van fleece...

Voor Ryan had ik er al eentje gemaakt, nu was Matthew aan de beurt. Omdat het vest van Ryan Matthew eigenlijk ook wel paste (maat 122-128) heb ik voor het gemak dezelfde maat maar genomen, die had ik immers al uitgetekend. De rits voor Matthew had ik echter wel op de maat van 134-140 gekocht dus het vestje wat langer geknipt om de rits er mooi in te laten passen.
Hij kijkt niet al te happy op de foto, hij heeft het koud en is net uit bed. Het vest vindt hij gelukkig wel helemaal super, hij laat het alleen niet zo op de foto merken.Na 2 Pellworms voor de jongens wordt het tijd voor de mijne, heb vorig jaar dubbelzijdige fleece voor het vest gekocht dus het moet goed komen. Iemand nog tips over de pasvorm van Pellworm, valt hij groot of klein???

Groetjes Denise

woensdag 2 december 2009

Verse lapjes....

Heb mijn naam eer aan gedaan.... :) Mijn bestelling van de Stoffenkraam is aangekomen, het kan niet missen.... Ik hou van stippen...!!

3x fleece, 1 klein stukje katoen (sterretje), de rest is allemaal tricot.Als jullie me zoeken zit ik achter de naaimachine!!!

Groetjes Denise