woensdag 10 juni 2009

Jongens zomerblouses en een Bizzkids jurkje 4104

Het heeft even geduurd, het waren drukke dagen en ik kon me er slecht toe zetten om alles van knopen en knoopsgaten te voorzien (het waren er in totaal 18). Vanmorgen heb ik ze dan toch gemaakt.

Eigenlijk mag ik niet klagen want als ik de borduurmachine ombouw naar naaimachine heb ik hele mooie automatische knoopsgaten die eigenlijk zelden mislukken. Toch blijft het een punt waar ik vaak tegenaan blijf hikken, geen idee waarom.

Goed, het jurkje is van het model 4104 van Bizzkids, erg leuk model, wel veel werk maar het resultaat maakt het weer helemaal goed. De stof komt uit Utrecht bij Ria vandaan.


De jongensblousjes zijn model 21 van Ottobre 3-2009. Vrij eenvoudig model, het ging dan ook meer om de stof. Had van beide stoffen (al heel lang geleden gekocht) nog maar netaan voldoende. De batikstof was eigenlijk alweer te klein maar met wat smokkelwerk is het toch gelukt. Had de stof voor Matthew gekocht toen hij 4 was denk ik, heb er nu snel voor Ryan van 5 nog een blouse van kunnen maken.Deze blouse is van hetzelfde model maar dan wat groter voor Matthew, naar eigen verzoek met Hawaiibloemen. Nee, hij is niet scheef, heb de foto van scheef bovenaf genomen... :)Als laatste nog een supersnel kraamkadootje (Hema shirtje met opgestreken veloursnaam) voor een vriendin van mij die naar Frankrijk is verhuisd. Ze hebben daar een boerderij dus ze kunnen niet zo vaak echt van huis. Wij komen ook niet zo snel in die omgeving dus de jongste 2 hebben we eigenlijk nog nooit gezien. Van de zomer komt daar hopelijk verandering in. Martin kan geen vrij krijgen dus het wordt waarschijnlijk met zijn 3-en erheen, zie ik wel wat tegenop hoor met 2 kinderen 10 uur rijden. Nintendo die moet zekerweten mee.Zo nu snel eten wat we moeten de avond 4 daagse lopen, Ryan loopt de 5 kilometer, Matthew loopt de 10 km.

Groetjes Denise

1 opmerking:

Titia zei

Erg leuk geworden! Vooral die jurk is super!

Dat met die knoopsgaten heb ik ook, soms stel ik het weken uit..
Maar als ik ze aan het maken ben, valt het eigenlijk altijd reuze mee. Suf eigenlijk! ;-)