vrijdag 29 januari 2010

Na een korte (onvrijwillige) pauze: Antonia

Een paar daagjes niets kunnen doen, helaas was ik ziek, hoesten en algeheel brakkig... :( Gelukkig is het nu weer voorbij, aan de slag maar weer. Daarnaast het ik ook mijn stoffen weer wat beter opgeruimd, echt, als je goed opruimt past er opeens nog meer stof in de kast... LOL Niet de bedoeling natuurlijk maar nu zit het er wel echt allemaal in. Alleen de poppenrestjes nog niet maar die moet ik eigenlijk gewoon maar eens gaan gebruiken.

Tja, weer niet gelukt om wat zomers te maken, ach de mouwen zijn van tricot, toch al een stukje op weg. Borduurtjes zijn van Kleiner Himmel (kleiner Kitz). Voor nu even mijn nieuwe favoriet.







Groetjes Denise

vrijdag 22 januari 2010

Ik zie sterren......

Ik zie sterren... op mijn tafel. Vandaag kwam mijn tricot bestelling uit Duitsland binnen (super4kids.de), het duurde even maar dan heb je ook wat. :)



Nu maar eens zien wat ik er allemaal van maken ga. Dit weekend weinig, het belooft weer een druk weekend te worden, eerst naar het Schooldamtoernooi met Matthew, Ryan heeft ook weer zwemles (Nog heel even en dan heeft hij zijn B diploma binnen). Maandag gaat de schaar in de eerste denk ik maar.

Groetjes Denise

woensdag 20 januari 2010

Nog een echte winterse fleecetrui: Bea met Kleiner Kitz

Het is ieder seizoen hetzelfde, eigenlijk moet je als je een beetje op tijd begint nu alweer "lekker" met zomerstofjes in de weer zijn. Het is me nog niet gelukt, hier dus weer een echte wintertrui van een warme ton sur ton geborduurde fleece.



Borduurtjes zijn van Kleiner Himmel, de Kleine Kitz serie.





Misschien dat het morgen wel lukt om wat zomerser kleding te bedenken??

Groetjes Denise

dinsdag 19 januari 2010

Eindelijk voor mijzelf een warme Pellworm

Het duurde iets langer dan verwacht (schooldamwedstrijden, kapotte wasmachine, nieuwe wasmachine, zwemlessen) er kwam echt van alles tussendoor maar gisteravond toch afgemaakt.

Lastig te fotograferen, de stof is een dubbelzijdige fleece (heel lastig dik onder de naaimachine en de coverlock), de lockmachine had er gelukkig geen problemen mee. De boordstof om de zakinsteek is donkerder dan op de foto, vrijwel gelijk aan de bruine fleece maar komt gek genoeg lichter dan de rest op de foto.

Maar goed, hij past en is heerlijk warm, ben er blij mee.



Groetjes Denise

donderdag 14 januari 2010

Nu eens voor mezelf...

Het plan lag er al meer dan een jaar. Heb toen dubbelzijdige fleece gekocht, lekker warm. Nu meer dan een jaar later eindelijk begonnen. Heb dinsdag al het patroon getekend en geknipt, ook boordstof en een rits gehaald.

Vandaag begonnen met het inelkaar zetten, het is nog niet erg ver gevorderd maar het valt me alles mee. Mijn antieke oude lockbeestje lockt 3 lagen + 4 lagen boordstof (op de plek waar de zakingangen eindigen) zonder slag of stoot alsof het een enkel tricootje is. Had daar best een klein beetje een hard hoofd in. Nu de beren op de weg verdwenen zijn hoop ik vanavond een heel eind verder te komen (misschien zelfs wel af?)



Heerlijk, van dezelfde stof heb ik nog een andere kleur liggen, in de nieuwe Ottobre wees de oudste een lekkere fleecetrui aan met ritsje voor aan, lekker voor op de boot zegt hij. Ik denk dat ik daar nog wel 2 stuks van maken kan met de lap die er ligt. Wel een beetje dikke stof wanneer het eigenlijk tijd wordt om aan zomerspul te denken maar op het water (noord en waddenzee) kan het natuurlijk best nog wel koud worden.

Groetjes Denise

maandag 11 januari 2010

Bea van fleece.

Het patroon heb ik wat aangepast hier en daar. De ronding aan het uiteinde van de capuchon heb ik een puntcapuchon van gemaakt. De mouwen in 2 delen heb ik in ene zonder naad gedaan en lopen daardoor iets minder extreem uit. De kroonbuidel heb ik weggelaten.



Al met al was de trui zo klaar en als je eenmaal de turbo te pakken heb kun je maar beter doorgaan voordat hij weer verdwenen is natuurlijk. Ook heb ik nog veel zin in winterkleding maar wordt het eigenlijk al tijd om aan zomerkleding te denken, nog maar even snel wat fleece opmaken dus.





Vanavond meteen van deze stof nog maar wat maken en dan morgen verplicht (klinkt serieus maar anders komt het er gewoon niet van) een lekkere dikke Pelworm voor mezelf van dubbele fleece.

Groetjes Denise

zaterdag 9 januari 2010

Nog meer rozen....

En weer een Uljana. Als je stoffen opmaakt helpt het wel als je meteen de hele lap opmaakt natuurlijk. De laatste rozen dus in deze rok (alhoewel een Babyborn broekje/rokje/jurkje) en nog wel uit zou kunnen.



Het borduurtje voorop is wederom van Naehwahna (hoop dat ik het goed schrijf, ben te lui om het op te zoeken).



Groetjes Denise

woensdag 6 januari 2010

Uljana is af...

Nou van mijn voornemens komt nog niet heel veel. Alhoewel meer bewegen met deze dagen wel aardig lukt. Met al die sneeuw wordt er flink wat gewandeld en meestal ben ik ook de sigaar om de slee te trekken.

Nou ja goed dan, de spits is er af, het eerste maaksel in 2010: Uljana



Aangezien ik nogal gek ben van sneeuw was het vanmorgen goed toeven op mijn naaizolder. Achter de naaimachine en dan van dit uitzicht genieten:



Nou, morgen een nieuwe kans op meer naaiwerk. Hopelijk lukt het, morgen ook met de klas vna de oudste naar de dijk, sleeen en bij mijn moeder langs voor de was. Onze wasmachine is gisteren kapot gegaan... :-(((

Groetjes Denise

dinsdag 5 januari 2010

Iglo....

Van het weekend hebben we ons prima vermaakt met al die sneeuw. Er lag hier een laag van zeker 15-20 cm en aangezien we dat eigenlijk al jaren niet meer meegemaakt hebben...



Een iglo, de kleine is klaar, begonnen met een veel grotere...




Ook een sneeuwpop hoort er bij.



Helaas dooit het nu flink hier, ook is er flink wat regen gevallen. Nu maar hopen dat de beginlaag van de grote iglo het haalt tot het weer kouder wordt. En natuurlijk verse nieuwe sneeuw om verder te bouwen.

Nu maar achter de naaimachine, er ligt nu een Uljana in de maak.

Oh, voor ik het vergeet. Ik heb mij op Facebook aangemeld, als je wilt kun je me toevoegen. Ben nog wat aan het vogelen hoe alles werkt maar dat komt ook vanzelf toch?

Groetjes Denise