maandag 30 november 2009

SupaHero trui van Ryan...

Het werd weer de hoogste tijd dat er wat meer kleding in de kast van de jongens komt. Hier dus de nieuwste trui voor Ryan met de SupaHero borduurtjes van Kunterbunt. Het patroon van de trui komt uit de herfsteditie van Ottobre uit 2008. Een mooi smal vallende trui, dat "Baggy" staat mijn jongens vaak niet. Hierna is Matthew aan de beurt met een Pellworm in dezelfde groene fleece als die voor Ryan van een paar weken geleden.

Nog geen doos van de Stoffenkraam, geeft me mooi de tijd om nog even een poging te doen om plek te maken in de kast voor al die nieuwe lapjes... :)

Groetjes Denise

donderdag 26 november 2009

Roberta eindelijk klaar!!!

Het heeft even geduurd, naar mijn idee veel te lang maar hier is hij dan eindelijk, Roberta:

Het schortje en de tailleband hebben drukknopen van Prym, ben er nooit zo'n held in en het heeft deze ronde dan ook 2 extra knopen gekost. Gelukkig niet het hele broekje en schortje verknoeid (ben ik altijd erg bang voor, drukknopen gebruik ik dan ook zelden).Heb mezelf meteen beloond met een leuke bestelling bij de Stoffenkraam, ze hebben veel stoffen afgeprijsd en ook nog eens een leuke actiekorting. Eens kijken wat ik morgen uit de kast kan naaien om er plaats voor te maken.

Hmmm, bedenk me net dat de doos met nieuwe stoffen wel eens zaterdag aan zou kunnen komen, laten we maar hopen dat het pas maandag wordt want zaterdag is alleen mijn man thuis. Hij zal wel denken, een grote doos met stoffen??? Waarom dat zou je denken??? Nou a.s. zaterdag ben ik naar de lapjesmarkt in Utrecht.... (*BLOOS* *SCHAAM*)

Groetjes Denise

dinsdag 24 november 2009

Van alles wat....

Nou de nieuwe indeling bevalt tot nu toe nog prima. Kom je natuurlijk pas echt achter als het gebruikt wordt. Nou, dat heb ik dan ook gedaan. Hieronder een vestje op bestelling, een heerlijk bolero modelletje met capuchon van nicky velours.Samen met mijn moeder een leuk kado voor mijn zusje samengesteld. Ze woont in Barcelona en is niet vaak hier in Nederland. Met haar verjaardag dus ook niet, ze krijgt het dus via de post. Uiteraard in een leuk mandje gevoerd met een Hollands stofje. :) Nicole, alvast gefeliciteerd!!!Hmmmm, had vna de week een berichtje geschreven over onze bakkunsten (de jongens vinden het ook altijd erg leuk om te doen). De afbeelding stond nog op het toestel, bij deze alsnog de foto. Ze zijn uiteraard allang lekker opgepeuzeld!!!Groetjes Denise
ps. de Roberta is nu echt bijna klaar, pffff wat zit er eigenlijk veel tijd in siersteken, zakken en borduurtjes als je een broek maakt. Het duurt me alweer veel te lang, zoveel geduld heb ik eigenlijk niet. :)

donderdag 19 november 2009

Een award, korte naaistop en wat lekkers...

Allereerst wil ik Nathalie van Droomjurken bedanken voor de Award die ik van haar kreeg. Het is nu al laat dus ik kijk morgen even naar wat het allemaal inhoudt.Ben de afgelopen dagen druk geweest met het opruimen (ontruimen) van mijn naaikamer. De bijpassende plinten van mijn laminaat waren namelijk binnen (eigenlijk lagen ze al ff klaar) en om die te leggen moest alles van de kant. Mooi moment om alles netjes op te ruimen, sorteren, weggooien etc. De indeling heb ik ook gewijzigd, of het een verbetering is zal nog moeten blijken.

Omdat het nu allemaal netjes is opgeruimd (waarschijnlijk eenmalig) kan ik jullie nu wel een blik in mijn hobby domein gunnen... Hieronder de nu nog nette foto's. Niet allemaal even scherp, heb mijn telefoon ervoor gebruikt.Nog in wording heb ik een Roberta liggen, vanwege opdrachtjes moet ik die nog even laten liggen, hopelijk kan ik hem van het weekend wel plaatsen. Moet zelf zeggen dat ik hem erg leuk vind worden, ben helemaal verliefd op het kleine schortje.

Hmmmm, wat lekkers zette ik in koptekst, helaas staat zie ik nu dat ik de foto van de hazelnoot chocolade taartjes nog op het fototoestel heb staan, maar geloof me, ze waren lekker. Van de week ook al pepernootjes gebakken, je moet toch wat als je niet achter de naaimachine kunt.

Groetjes Denise

zaterdag 14 november 2009

Alweer een Amelie... Nu met Deerstar.

Ik kan er niets aan doen, het is zo'n leuk en evengoed snel model om te naaien. Wel vind ik deze erg lang uitvallen. Ik heb hem gemaakt in maat 122-128 maar hij valt echt wel een maat langer.

Toch wel erg fijn dat de borduurmachine het weer doet.Volgende project, een Roberta broek...

vrijdag 13 november 2009

Hij komt.... Hij komt...

Die lieve goede Sint. Ook in Den Helder komt hij morgen weer binnen. Hoogste tijd dus om de pakken tevoorschijn te halen en controleren. En ja hoor, ik mis een kraagje. Had gehoopt dat Ryan het niet zo erg zou vinden maar hij wilde er toch graag eentje. Vanavond maar kijken wat ik met wat stroken witte katoen kan doen. Voor Matthew kon ik de witte maillot niet vinden, wel een groene, ietsje minder mooi in combinatie maar goed genoeg.Zo nu ook de foto's van de Amelie nog even bewerken, die volgt later vanavond of morgenochtend.

Groetjes Denise

donderdag 12 november 2009

Weinig gemaakt maar mijn borduurmachine doet het weer...

De afgelopen 2 weken weinig gedaan. Mijn borduurmachine bleef de draad maar breken, hij moest dus naar de dealer. Gelukkig is hij nu weer terug want zonder borduurmachine maak ik echt niet veel, op de een of andere manier is de zin helemaal weg.

Onderstaand rokje dus wel gemaakt, en nu in de maak een rode Amelie met Deerstar motieven. Nu kan de turbo weer aan.

Groetjes Denise