maandag 26 oktober 2009

Bea, Amelie, gastendoekjes en een kraamkadootje...

Heb mezelf flink aan het werk gezet dit weekend en heb een Amelie en een Bea naar Farbenmix gemaakt, heerlijk snelle patronen met een leuk resultaat

Voor iemand anders een paar gastendoekjes geborduurd, ze geeft ze als verjaardagskado aan iemand bij haar op de club.Verder is afgelopen week de juf van mijn jongste zoon bevallen, heb een supersnel borduurtje gemaakt op een mutsje en als kado meegegeven via school Hopelijk is ze er blij mee.Groetjes Denise

zaterdag 24 oktober 2009

Borduurgaren set aangeboden...

Omdat ik ook al een garenset van een ander merk heb en hierdoor veel dubbele kleuren bezit verkoop ik deze set, zie Marktplaats: http://link.marktplaats.nl/290476171
Groetjes Denise

vrijdag 23 oktober 2009

Mijn eerste Pellworm

En zeker niet de laatste. Heb deze voor Ryan gemaakt en meteen de stof en rits klaargelegd voor een Pellworm voor Matthew. Hij valt alleen veel te groot (hij heeft normaal 122-128 net als de maat die ik nu gekozen had) uit voor Ryan, hij past eigenlijk Matthew precies. Omdat ik voor hem ook al een rits heb moet die ook maar gewoon op de groei gemaakt worden anders zit ik met een te lange rits.Ryan moet altijd een beetje gek kijken op de foto, normaal heeft hij hele mooie grote blauwe ogen... :) Ook moet ik nog wat Soluvlies wegwassen.

Volgende week dus maar aan de slag voor de Pellworm voor Matthew in maat 134-140. Zelfde stof, andere borduurtjes. Hij wil er graag een zombie op (tja hoe komt hij erbij) maar dat gaat mooi niet door, moet nog een Gulden middenweg zien te vinden.

Groetjes Denise

donderdag 22 oktober 2009

Projecten waar je eigenlijk geen zin in hebt....

Iedereen heeft wel projecten die je liever voor je uitschuift, ik ook. Zo af en toe moet je er gewoon wat aan doen anders puilen ze de kasten (of de hoek of... etc..) uit. Matthew had ik zal zeker een jaar geleden een tent voor onder zijn bed beloofd, ahum, gisteren was hij af. Voordeel voor mij is dat het hele pakket nu niet meer in mijn Expedit zit en ik daar weer ruimte overheb om dingen netjes (lees: Niet meer in het zicht) op te bergen. Het ergste is nog dat ik het niet eens alleen hoefde te doen, ben er samen met mijn moeder aan begonnen (anders had het waarschijnlijk nog steeds niet klaar geweest, bedankt mam!!)

Goed hier dus de hut onder Matthew's bed.Maar goed, ik ben er nog niet, er zijn nog meer ruimtevretende projecten die al een hele tijd liggen. Ben nu bijna klaar met een Pellworm voor Ryan en heb de stof en rits liggen. Het vest voor Ryan valt wel erg groot uit en kan qua maat ook makkelijk nog voor Matthew maar voor hem heb ik ook al een rits gekocht en die is voor nog 1 maatje groter, het worden dus vesten op de groei. Scheelt ook weer een grote lap fleece in de kast.

Heb voor mezelf ook nog een lap dubbelzijdige fleece liggen voor de grote Pellworm, vorig jaar al gepland, lijkt me voor deze winter toch wel heel erg lekker warm hoor... :)

Op naar de onuitgevoerde uitgestelde plannen!!!

Groetjes Denise

vrijdag 16 oktober 2009

2 nieuwe Antonia's

Heerlijk weer wat snels naaien na al die winterjassen en badstof hoezen. Het zijn 2 Antonia's geworden, een absoluut favoriet patroon.

Op naar het volgende project, nu eens iets met wat meer volume denk ik, fleece of nicky, dat levert weer ruimte in de stoffenkast op. :)

Groetjes Denise

donderdag 15 oktober 2009

Eindelijk afgemaakt....

Ik heb er een poos tegenaan zitten hikken maar het is nu dan toch eindelijk af bekleding voor poezenvervoersmanden. Deze worden gebruikt voor het vervoer van en naar shows en om de poezen tegen kou, tocht etc te beschermen komen deze handdoeken eromheen. Op de foto staat er eentje maar het waren er 4. De borduring zit aan beide zijden en aan de bovenzijde een opening voor het handvat.

Bovenop de badstof heb ik wateroplosbaar vlies gebruikt, deze heb ik er nog niet uitgewassen.Nu dit af is kan ik weer beginnen aan wat kleding, er liggen inmiddels alweer 2 Antonia's geknipt. Hierna volgt nog een laatste winterjas (denk ik, je weet maar nooit).

Groetjes Denise

zondag 11 oktober 2009

Nog steeds niet.....

Nog steeds niet klaar met de hoezen om de 4 poezenvervoersmanden. Heel eerlijk gezegd niet mijn leukste klusje, je kunt er erg weinig creativiteit in kwijt en omdat er ook nog andere dingen in huis gedaan moeten worden vordert het maar langzaam. Morgen ga ik ze toch echt afmaken. Het borduren is al klaar dus het is nu eigenlijk niet zo heel veel meer.

Wel gedaan deze week, wat velours en gouden motieven gesneden:

Moet nu toch snel weer eens wat leuks voor mijn eigen jongens naaien, ze vinden deze erg leuk. Voor de jongens maak ik veel te weinig eigenlijk, zat er maar 48 uur in een dag.. :)

Groetjes Denise

zondag 4 oktober 2009

Nog een Roodkapje jasje...Ik kreeg zoveel reactie op het eerste Roodkapje jasje dat ik er meteen nog maar eentje gemaakt heb.
Deze keer gemaakt van een babyrib met geplette stippen op de stof, weer met paars gevoerd.Ryan was van de week ook vrij en kwam er gezellig bijzitten.


Terwijl in de tussentijd de borduurmachine doorstampt en tegelijkertijd ook de spoeltjes weer met ondergaren gevuld worden.Nu nog bedenken wat het volgende project worden gaat. Heb heel wat ideetjes maar krijg nog steeds veel jassenverzoekjes binnen. Misschien dat ik een klein project tussendoor doe, de tent voor onder Matthew zijn bed is bijvoorbeeld al een helaf jaar bijna klaar.

Groetjes Denise