dinsdag 23 juni 2009

Een opdrachtje afgemaakt...

Gelukkig zat er een deadline aan de opdracht. Met dit mooie weer zit ik eigenlijk maar weinig achter de machine. Beide shirts zijn naar het model "Zoe" van Farbenmix. De veloursmotieven heb ik zelf gesneden en zijn ook los te bestellen via mijn webshop



Groetjes Denise

vrijdag 19 juni 2009

Een kort berichtje.....

Veel plannen en veel te weinig tijd. Hieronder een rokje naar patroon "Sommerliebe" van Farbenmix. Het was even puzzelen om de tricotboord de juiste lengte te geven maar als dat eenmaal gedaan is, is het ook snel af zo'n rokje. Erg leuk. Hier gaan er meer van komen.


Verder nog wat leuks opgehaald, 2 nieuwe postcodeloterijfietsen. We hadden 2 loten dus nu 2 nieuwe fietsen. Nu is het wel zo dat er in onze wijk zo'n 2000 tot 2500 fietsen gewonnen zijn. Tijd dus om hem leuk te pimpen met mijn eigen gesneden stickers. Foto hiervan volgt van de week, samen met de foto's van de longsleeves die ik nu in opdracht aan het maken ben.

woensdag 10 juni 2009

Jongens zomerblouses en een Bizzkids jurkje 4104

Het heeft even geduurd, het waren drukke dagen en ik kon me er slecht toe zetten om alles van knopen en knoopsgaten te voorzien (het waren er in totaal 18). Vanmorgen heb ik ze dan toch gemaakt.

Eigenlijk mag ik niet klagen want als ik de borduurmachine ombouw naar naaimachine heb ik hele mooie automatische knoopsgaten die eigenlijk zelden mislukken. Toch blijft het een punt waar ik vaak tegenaan blijf hikken, geen idee waarom.

Goed, het jurkje is van het model 4104 van Bizzkids, erg leuk model, wel veel werk maar het resultaat maakt het weer helemaal goed. De stof komt uit Utrecht bij Ria vandaan.






De jongensblousjes zijn model 21 van Ottobre 3-2009. Vrij eenvoudig model, het ging dan ook meer om de stof. Had van beide stoffen (al heel lang geleden gekocht) nog maar netaan voldoende. De batikstof was eigenlijk alweer te klein maar met wat smokkelwerk is het toch gelukt. Had de stof voor Matthew gekocht toen hij 4 was denk ik, heb er nu snel voor Ryan van 5 nog een blouse van kunnen maken.



Deze blouse is van hetzelfde model maar dan wat groter voor Matthew, naar eigen verzoek met Hawaiibloemen. Nee, hij is niet scheef, heb de foto van scheef bovenaf genomen... :)



Als laatste nog een supersnel kraamkadootje (Hema shirtje met opgestreken veloursnaam) voor een vriendin van mij die naar Frankrijk is verhuisd. Ze hebben daar een boerderij dus ze kunnen niet zo vaak echt van huis. Wij komen ook niet zo snel in die omgeving dus de jongste 2 hebben we eigenlijk nog nooit gezien. Van de zomer komt daar hopelijk verandering in. Martin kan geen vrij krijgen dus het wordt waarschijnlijk met zijn 3-en erheen, zie ik wel wat tegenop hoor met 2 kinderen 10 uur rijden. Nintendo die moet zekerweten mee.



Zo nu snel eten wat we moeten de avond 4 daagse lopen, Ryan loopt de 5 kilometer, Matthew loopt de 10 km.

Groetjes Denise