dinsdag 24 februari 2009

Hier dan het resultaat van het mouwloze shirt uit Ottobre Woman 2/2007. Shirts in de winkel zijn vrijwel altijd te kort voor mij (of worden na een paar keer wassen te kort). Nu ik eindelijk de bandgeleider onder de knie heb kan ik in een uurtje klaar zijn. De tricot is er eentje van 3 euro bij de Stoffenkraam vandaan. Op Sancho lees ik dat vele hem te slap en rekbaar vinden, ik vind het een heerlijk zachte rekbare tricot. Ik heb meerdere kleuren gekocht dus ik ga mezelf de komende weken voorzien van veel lange shirtjes, hemdjes en topjes denk ik maar.
Zo ziet het er nu na de tips op Sancho uit bij mijn biezen, de achterzijde en de voorzijde. Wel vind ik ze eigenlijk te smal, ik wil op Ebay.com proberen een universele in een bredere maat te kopen binnenkort. Nog een klein nadeel vind ik de rekbaarheid, bij de halsje van de jongensshirts rekt het weinig mee, dan is de hals al snel te wijd bij het dragen of als ik het smaller maak, te krap om over het hoofd te gaan. Nu hebben mijn zoons kleine koppies dus het gaat netaan. De steeklengte staat bij deze plaatjes steeds op nr 4 (het allerlangst) en nog vind ik de steken best dicht opelkaar.

maandag 23 februari 2009

Ook Orella is al af...

Alleen was deze vergeten te plaatsen, bij deze:


De stof heb ik overal vandaan. Het is de Happy Rain van Hilco. Groen heb ik overgenomen van Lillian, van Isabelle kon ik wat reststukjes oranje overnemen, de blauwe kwam ik toevallig tegen op de Stoffenbeurs in Alkmaar en kon ik uiteraard niet laten liggen.Een productief weekend...

Ruim een jaar geleden heb ik in een opwelling de bandgeleider voor de Janome CoverPro gekocht. Een duur geval maar het leek me zo fijn om van die mooie tricotbiesjes langs shirts te kunnen maken dat ik de gok gewaagd heb.

Helaas, een en al ellende met dat ding. Het resultaat was bedroevend. In de la met dat ding dus.

De afgelopen week heb ik heel wat tips gekregen op Sancho en dit weekend eindelijk de tijd om het nog een keer uitgebreid te testen. Het resultaat is hieronder te zien. Twee shirts uit een Ottobre voor mijn Apekoppen.... Het velours heb ik zelf gesneden, leek me voor mijn jongens erg toepasselijk.


Weer helemaal blij met het apparaat. Enige tijd geleden heb ik een kleine berg tricot bij de Stoffenkraam besteld. Mooi moment om meer te oefenen met de bandgeleider en mezelf te voorzien van shirts en hemden die lang genoeg zijn. Vooral in de winter heb ik altijd last van een koude rug omdat mijn hemdjes te kort zijn. Morgen hierover meer:maandag 16 februari 2009

Dit maak ik: Jas Orella in maat 110-116 van Happy Rain...

Als ik het zo moet inschatten eerder een maat 116 dan een maat 110 maar dat mag de pret niet drukken. Ben eindelijk zover dat ik de schaar durfde te zetten in 1 van mijn lievelingsstoffen. De Happy Rain van Hilco. Eerst had ik de groene van Lillian overgenomen. Van Isabelle mocht ik haar restjes oranje overnemen en later op een Stoffenbeurs nog een stuk blauw gevonden. Alledrie gecombineerd in 1 jas.
Ja, en als ik dan eenmaal bezig ben ziet het er bij mij zo uit:

Behalve wat bandjes ook nog borduurtjes om de jas echt helemaal af en uniek te maken.


Vanavond gaat de buitenjas helemaal in elkaar, morgen voering en een rits kopen (tenzij Trudy nog wat heeft liggen in de goed kleuren). Hopelijk is de jas dan woensdag af.

Dan nog even bekijken wat ik met de rest van de Happy Rain stoffen doen ga, heb nog een kleine meter groen en zo'n 30-40 cm blauw.
zondag 15 februari 2009

Zie, daar heb je het al.....


Heb mezelf weer eens niet aan de afspraak gehouden. De wikkeljurkjes zijn inmiddels wel af hoor. Bij deze dus de foto's....Bloggen doe ik dus hopeloos maar mijn naaiwerk gaat inmiddels gelukkig wel door. Heb dan ook nog 2 foto's te plaatsen, een Antonia met lange mouw met velours hertje en een Antonia met korte mouw, geborduurd aan de voorzijde en aan de achterzijde hele gave glitter vleugels.


woensdag 11 februari 2009

Ken jezelf, ik ben een superslechte blogger....
Hmmm, ik wist het wel. Ben erg slecht in bloggen. Heb eindelijk mijn wachtwoord goed geraden en zal er maar meteen gebruik van maken en wat foto's plaatsen!!! :)
Vandaag nog weinig achter mijn machientjes gezeten maar vanavond staat het afmaken van een Roos 5011 wikkeljurkje op de planning. Van gestipte bruin/witte katoen en de beroemde taartjes stof van Stenzo.
Geen echte belofte op beter bijhouden van mijn blog maar wie weet lukt het me. Morgen hopelijk foto's van de nieuwe wikkeljurkjes. Daarna snel verder met de kamer van Matthew, moet nog het 1 en ander schilderen voor het weekend. Hopelijk kunnen we dan het laminaat er in leggen.
Groetjes Denise