maandag 23 mei 2011

Jongensjas voor Ryan Ottobre 3/2010 nr 37

En het was hoog tijd ook. Hij had een oude jas die niet meer om aan te zien was, een bodywarmer waar hij vorige week de rits van stuk trok en droeg met fris weer zijn vest ter vervanging van een jas. Vanavond Avondvierdaagse en hier is het nog niet bepaald zomers qua temperatuur dus de deadline was vandaag.

Het zat niet op alle punten mee met de jas, heb het mezelf moeilijk gemaakt door de jas perse te willen voeren (patroon is ongevoerd) en kwam wat in de problemen met de mouwsplitten hierdoor. De naaimachine wilde niet meewerken, de ritsjes wilden niet zoals ik ze wilde in de zakken en toen de mouw er doorgestikt en wel in zat kwam ik een weeffout in de stof tegen (waar nu het zwarte rubberen driehoekslabeltje zit).Ryan wilde de jas graag zonder borduurtjes maa helemaal kaal is wel heel saai, gelukkig lagen er nog wat rubberen Bizzkids labels in de lade. De knopen zijn kunststof snaps die ik laatst op Ebay bestelde (en dan meteen 1000 in allerlei kleuren). Al met al met veel tegenzin een resultaat waar ik wel weer heel blij van wordt, misschien later nog een foto op model, op de pop hangt hij wat, de pop is stroef en ietsjes te groot. Matthew wil er ook zo eentje (in het groen, dezelfde stof van Oilily) met een Halflife logo erop, hij zal er nog even op moeten wachten want heb daar nu echt geen zin in.... Gelukkig heeft hij nog een goede zomerjas.

Groetjes Denise

zaterdag 21 mei 2011

Pureh treasure......

Zo af en toe kun je het gewoon niet laten liggen. Kwam voor een redelijke prijs deze stoffen tegen en in de tijd dat ze verkocht werden was ik te laat. Beter laat dan nooit want ze liggen nu hier op mijn tafel... :) Nog geen idee wat ik er van maken ga, voorlopig nog even lekker van genieten in de kast denk ik maar. Vindt het dan ook niet zo heel erg dat ik de nieuwste stof van Farbenmix deze keer gemist heb.
Zijn verder weer druk op de 2e verdieping aan de gang, alles is gestuukt vanmiddag ga ik het plafond op de overloop witten zodat we de verlichting in ieder geval weer op kunnen hangen. De rest kan pas als de deuren, kozijnen en raamkozijnen geschilderd zijn, nog een flinke klus want het is al aardig oud en lang niet allemaal netjes glad meer. Gelukkig heb ik een lieve schoonmoedeer die regelmatig even langskomt om te helpen. Samen werken is altijd leuker dan in je uppie.

maandag 16 mei 2011

Het kan nog kleiner...... setje in maat 44

Met een beetje nostalgie een nog kleiner setje gemaakt (is mijn oudste echt zo klein geweest...), het is een maatje 44 geworden van Fuchs jersey van Farbenmix. Omdat de kleuren toch al op de machine zaten en ik de patronen nog getekend had liggen het setje meteen ook nog in maat 50-56 van de Zwergenverpackung gemaakt (niet op de foto maar afgezien van de maat hetzelfde als die in maatje 44).


Nu hoog tijd voor groter werk, een zomerjas in maat 134 voor mijn jongste. Dat wordt nr 37 uit Ottobre 3-2010 en in tegenstelling tot in het blad ga ik hem wel met een katoentje voeren.

Groetjes Denise

woensdag 11 mei 2011

CheekyBugs Fred en bijpassend shirt op model.

Ben er eindelijk aan toegekomen om het shirtje voor Ryan af te maken. De biesjes van dezelfde stof als die van het broekje en ook de kleur komt in de sierstiksels weer terug.

De broek is Fred van Unicoom, het shirtje komt uit de laatste Ottobre (model 37 van zomer 2011). Borduurtjes van Huups.

Groetjes Denise

woensdag 4 mei 2011

Zwergenmix PüReh in ieniminie formaatje

En om toch iets meer stof op te maken meteen 2 keer. Maat 50-56 en maatje 62-68. Erg leukom toch weer eens iets zo klein te maken, denk dat ik er nog maar wat meer maken ga, niet dat het qua hoeveelheid veel stof opruimt maar wel die kleine resten die je toch bewaard omdat ze zo leuk zijn.

Groetjes Denise

maandag 2 mei 2011

CheekyBugs FRED voor jongens....

Laatst reageerde ik op een oproep van Christel van Unicoom om een jongensmodel proef te naaien. Nog nooit gedaan en het leek me erg leuk om een keer te doen.

Tussen het verbouwen door in verloren minuutjes dit broekje gemaakt voor Ryan in maat 122-128. Hij valt precies pas bij hem, meestal valt alles veel te ruim dus ik had een maat kleiner genomen en dat had niet echt gehoeven, volgende neem ik een maat groter. Foto op model komt nog, hij had hem gisteren aan en was binnen no-time zo zwart... Hij is er in ieder geval heel blij mee.


Groetjes Denise

zondag 1 mei 2011

Koninginnedagbuit

Gisteren heerlijk met de mannen op pad geweest, eerst allerlei spelletjes en een goochelaar en allerlei lekkers voor de jongens en daarna lekker marktlopen voor de grote mensen. Andersom is voor de koopjes eigenlijk een beter idee maar de insteek was eigenlijk dat we niets zouden kopen. Mislukt!!!!

Er stond een mevrouw met een kraam die stopte met naaien volgens mij... de buit, 12 meter stof, heerlijke Nicky, zomerfleece, een babyribje en 2 tricots.Vandaag sta ik zelf op de voorjaarsmarkt in Den Helder samen met Trudy van Annefilden. Het waait hier vreselijk dus we hopen dat we niet wegwaaien.

Groetjes Denise
ps. ja alweer stof en geen productie, daar komt deze maand flink verandering in, de verbouwing staat weer in een pauzefase tot Martin weer vrij is.