maandag 24 december 2012

Vanmorgen heel vroeg. ...... Early this morning....

Stond de postbode al aan de deur met een pakketje uit Duitsland! Vertelde ik laatst dat ik leuke stofjes gewonnen had, vandaag mocht ik ze in het echt bewonderen!! Vooral de heerlijk zachte nicky valt heel goed in de smaak. :-) De katoen heeft volgens mij een beetje een coating, deze voelt gladder aan dan de normale katoentjes die ik ken, lekker stevig om te naaien dus. Nu nog hard nadenken wat ik er allemaal van maken wil in het nieuwe jaar want de naaimachine staat nu even bij de dealer.

Verder zaten in de doos nog hele mooie feestelijke klassieke kerststoffen. Het tafelkleed ga ik nog even rustig over nadenken hoe ik deze af ga werken want onze eettafel heeft een wat andere vorm. De placemats 8 stuks worden bij ons 6 placemats en 2 kussentjes die met de kerst op de bank mogen liggen. Ik ga proberen de placemats klaar te hebben voor de 2e kerstdag als we hier koken en dineren. Gelukkig heb ik mijn oude naaimachine nog niet weggedaan dus als ik er even tijd voor heb moet dat lukken.

Bij deze wil ik iedereen een heel fijne kerst wensen en AnneSvea bedankt voor de geweldige doos met stofjes, hier in huis snapt niemand me als ik stuiter door het huis van blijdschap.. :-)

Mochten jullie nog op zoek zijn naar deze en meer geweldige stoffen dan is er vast wat moois te vinden in de Dawanda shop van AnneSvea

===================================================================================================

Early this morning the mailman came with a great surprise box full of fabrics I won at Annesvea.de.  I totally love the soft nicky stretch velours, the cotton is a bit coated I think so great for projects that require a little more then the soft cottons I usually buy locally. Ready to brainstorm on projects for the next year as my sewingmachine is at the shop right now.

Also in the box are beautiful classical Christmas fabrics, I have the make a plan on how to use the big table cloth on our odd shaped diningtable so that will be a next years project. The placemats however are to be finished before we celebrate the second Christmas day at home. From the 8 I have, 6 will become placemats and 2 will become pillows for the couch.

Thank you so much AnneSvea for making my Christmas a super jumping up and down great one.

If you are also interested in these lovely fabrics I'm sure you will be able to find some here in her shop on Dawanda: AnneSvea

Merry Christmas to everyone and enjoy your Holidays!!!zondag 16 december 2012

Gewonnen!!

Ik beloof bij deze plechtig nooit meer te zeggen dat ik niet win!! Kreeg op deze mooie zondagmorgen bericht dat ik een stoffpakket gewonnen bij Farbenmix en Swafing.de bij deze verloting!! De kinderen hebben me toch raar aanzitten kijken toen ik stuiterde en huppelde door het huis. :-) Denise

dinsdag 4 december 2012

Na de grote opruiming...

Na de grote opruiming kwam de snijplotter ook weer onder het patroonpapier tevoorschijn. Meteen maar een hele reeks lieve flock hertjes gesneden.

zondag 2 december 2012

Mijn eigen plekje in huis -- Sewing room Pics

Waar ik mijn man en kinderen liever niet zie (ze misbruiken mijn scharen en tornmesjes nog al eens *GROMM*).

Eindelijk eens flink opgeruimd tussen meerdere projecten in en foto's gemaakt die ik met jullie durf te delen. In mijn ogen nog steeds een bijeengeraapt rommeltje maar wel lekker "eigen". Het plekje in huis waar ik me in terug kan trekken met de deur dicht als ik wil en de radio lekker hard kan. ;-))

Het enige nadeel is dat het omdat het op zolder zit nog wel koud kan worden als beneden de houtkachel brandt, dan springt de c.v. niet aan, brrr....

Nee, geen lapjes stof te zien hier, die zitten in de kasten in onze echte "rommelkamer". Daar zitten de luxaflex altijd dicht want ik moet er niet aan denken dat de stoffen waar ik de schaar niet in durf te zetten gaan verkleuren. Hier staat ook mijn ongelooflijk zware Gütermann kast met garen. Ik heb nog niet misgegrepen, ben er wel heel verwend mee.

zaterdag 1 december 2012

Weer wat nieuwe dingen gemaakt - Made some new items.

En het bloggen hiervan is er weer eens niet van gekomen. Hier dan maar even het hele rijtje.


De 2 Amelie's waren op verzoek voor 2 zusjes, ze zijn inmiddels al onderweg en ik hoop dat ze goed bevallen. Verkeek me wel iets op het borduren van de groene. Met de bloemen erbij meer dan 40 kleurwissels. Het was het waard. ;-))


Ik maakte van deze stof laatst al een rokje, na deze overgooier is deze stof nu echt op. Ergens wel jammer want ik vind de kleuren prachtig.Deze tas is naar een e-book van Dawanda, weet zo uit mijn hoofd niet meer hoe hij heette maar de verkoper was Hexenklexe. Ik verkeek me wat op de hoeveelheid werk dat er in zo'n (gevoerd) tasje zit. Het ruimt wel leuk kleine stukken stof op.

Fijn en creatief weekend, met dit weer moet dat wel lukken. ;-))